Hälsan tiger still

Överläkaren Mats Humble berättar om pågående forskning kring D-vitaminets många positiva hälsoeffekter.
Föredraget hölls på Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm, 2011-10-26.

Nakennråttor

Nakennråttor

Glöm inte att äta kantareller, som innehåller D2. Du måste äta 200 g för att få det dagliga behovet. D3 finns i fet fisk och från solens strålar när de står i 45° vinkel mitt på dagen! D-vitaminbrist kan uppträda som cancer, depression, schizofreni eller ledbesvär! För mycket sol, UV-ljus kan leda till hudcancer, men för lite sol är kanske ett större problem än vi trott! UVB är det som finns i solen men det finns också i solarierör!

En annan sak som är viktig i sammanhanget med dagsljus är att solens strålar innehåller färger och hjärnan arbetar för att vi ska se fullspektrafärg hela tiden. Tittar vi på något orangefärgat ser vi snart en violett fläck bredvid. Hjärnan behöver färg. Det spekuleras i att eftersom färg inte bara är våglängder utan också partiklar kan man genom färg kurera en sjuk person. Genom att ge henne eller honom att dricka av vatten som belysts med olika färgfilter. Mer forskning på området vore önskvärt!

Fernholm

Fernholm

 

 

Se intervju med författaren till boken Ett sötare liv!

Sluta med socker och bli piggare!

 

 

Ni som äter tuggummi eller dricker dietsoda bör läsa detta om vilka verkningar Aspartamet har. Klicka här

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Whatever. Eva Lindgren skriver om det.